Sony Cybershot

Sinds vanmorgen ben ik de trotse bezitter van een nieuwe camera. En wat voor eentje. De Sony Cybershot DSC-H2.

Beeldstabilisator, 6 Megapixel, 12X optische zooom, Iso sensitivity 1000 en nog heel wat meer leuke snufjes. M'n Fujifilm Finepix is helemaal vergeten. 

Foto's gaan trekken van het mooie sneeuw landschap zat er helaas niet meer in want tegen dat ik in Gent was was alles grijs en grauwgeregend en gesmolten.

http://farm1.static.flickr.com/142/383840369_87de007a10.jpg?v=0

M'n letterlijk in't water gevallen foto-tochtje heeft me kunnen doen smaken hoe het voelt om rond te hotsen met camera op zoek achter leuke plekjes.

Ik kijk er alvast naar uit om hier een vervolg aan te breien.

Maar na regen komt zonneschijn. 

http://farm1.static.flickr.com/132/383834310_804ab33c30.jpg?v=0

 

De Foto's

And now, without further ado, the pictures...

 

 Zonnebelletjes
Living @ Eke - Anno 2007 

 

 

 

Het eerste beeld als je komt aangereden. Nice, huh! :-)

 

 

 

 

 

Achterkant van het huisje.

Zicht op keuken-, badkamer- en slaapkamervenster.

 

 

 

En tenslotte de zijkant van het huisje.

Eindelijk - na jaren kwijlen - m'n eigen klimop muur. :-) 

Woohooooh!

't Is getekend. Wij (en de huisbaas) hangen vast aan een contract van 5 jaar. Wij gaan naar Nazareth. Wij gaan gaan wonen in een dikkenekken straat. Wij hebben binnenkort de leukste tuin van Oost-Vlaanderen. Wij zullen niet meer lang Zwijnaardse zwijntjes zijn. Wij hebben binnenkort een oprit. En een boom. En een gemetste barbeque. En een electrische poort.

Maar vooral:

wij gaan een zalige lente en zomer tegemoet. :-)

Ik zie het helemaal zitten.  

 

Dilema

Toen ik vanmiddag wegreed van ons soon-to-be-new huisje had ik m'n sjakos achtergelaten. Toeme toch! Terug dan maar.

En terwijl ik daar aankwam stond ik opeens oog in oog met een waar dilema. Wat was de juiste manier om deze situatie te benaderen?

Stel:

In het huis zijn twee mannen aan't schilderen

De garage staat open

Je komt eigenlijk net van daar

Die mannen zijn geen bezok meer verwachtende

Wat doe je?

1. Gaat opnieuw langs de garage binnen, grits de handtas mee en verdwijn. (met het risico dat ze je net zien verdwijnen)

2. Gaat opnieuw langs de garage naar binnen, neem de handtas en steek je hoofd nog eens binnen bij de werkmannen om dag te zeggen. Met het risico dat ze zich een ongeluk verschieten.

3. Ga netjes aan de voordeur aanbellen. Met als nadeel dat je hen stoort in hun werk terwijl je evengoed naar binnen kon.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor optie nummer

4. Loop langs het huis om zodat ze de kans krijgen je te zien bij elk venster dat je passeert, ga binnen langs de ruimte waar de werkmannen zich bevinden om te zeggen dat je de handtas vergeten bent en ga dan pas de handtas halen om terug langs de garage te verdwijnen.

 

Dolfijn, die dolfijnen

Deze link is creepy.

Link: http://www.sexwork.com/family/dolphins1.html

 

Sans Unique

Gisteren zijn we in't Schransken terecht gekomen voor een optreden van Sans Unique.

't Schransken is een jeugdhuis die veel wegheeft van een bikerscafe (of is het  visa versa?). Het is niet groot, de tap-installatie zit verscholen achter een motorblok van een motor. Ohja, en de cafebaas is zo zot als een achterdeur. :-)

Het publiek was dan ook aangenaam gevarieerd van jonge snotapen en al wat oudere knarren. Ik voelde me best wel op m'n gemak met toog en mazout binnen handbereik.

Het optreden was echt wel leuk. De sound was "af". Er is veel onbekend talent in de wereld, dat bewijst zo'n optreden wel weer. Met 9 stonden ze op het podium en slaagden erin om - ondanks de kleine ruimte - er stevig tegenaan te gaan.

Altijd fijn om nog eens een stapje in de wereld te zetten. Dat moeten we meer doen.

 

Yes!!

We hebben gisteren OK gekregen van onze nieuwe toekomstige huisbaas. Dinsdag mogen we gaan tekenen.

Dus, halverwege maart verhuizen wij..

Wie niet weet wat gedaan, verhuizers zijn welkom. Ook nodig zijn een vrachtwagentje en een ladderlift.

 

Huizenjacht

Onzen Zoonie heeft een fantastisch kotje gezien dat te huur staat in Eke (bij De Pinte, in de dikkenekkenbuurt).

Ik ben al verkocht door de tuin alleen. Er staat een boom die hoger is dan 2 tot 3 keer het huis. De tuin is aangelegd met zeker meer dan dertig verschillende soorten planten, bloemen en klimoppen. Nu is het winter maar ik kan me nu al inbeelden hoe die eruit moet zien als alles in bloei staat.

Een huis is natuurlijk meer dan alleen een tuin dus ja, er zit ook een ruime garage, en nog ruimer tuinhuis, een aangelegd terrasje, living, 2 slaapkamers, ruime keuken en badckamer met bad bij.

Oh, en in de tuin nog een gemetste bbq.

Vanavond zijn we eens de binnenkant gaan kijken, en verdomme, ja, daar wil ik wel gaan wonen.

Alleen weet de huisbaas gelijk nog niet helemaal zeker wat hij wil met z'n leven. Hij wil het verhuren met een contract van 9 jaar maar is wel van plan om er na zo'n 5 jaar zelf in te trekken????

Soit, als hij ons 5 jaar kan garanderen willen wij wel een tijdje in Nazareth vertoeven. The next "home" on my list. De laatste zal het alvast nog niet zijn. :-(

 

 

De drukste thread

Een tijdje geleden heb ik geblogt van ons bezoek bij de Hare's.

Dit heeft blijkbaar een discussie uitgelokt tussen enkele voor- en tegenstanders. Tot op de dag van vandaag blijft dit gesprek gaande met lange voor en tegenargumenten (19 in totaal).

Wie dit bizarre spectakel ook even met groeiende verbazing wil lezen kan terecht op deze link.

I just did it!

Yeah suckers.. I did it..

Ein-de-lijk mag ik wel zeggen.

Ik heb, op een zondagmorgen dan nog wel, m'n splinternieuwe loopschoentjes van Nike aangetrokken en met de "Start to run" podcast op de ipod ben ik een toerke gaan lopen.

En 't was verdomme niet gemakkelijk. Miljaarde mijn benen zijn zwaar geworden. Ik heb afgezien. En 't ergste is dat ik nog heel wat keren ga mogen afzien voor ik de voordelen ga beginnen voelen.

Mo soit, ik hoop dat ik hiermee een positieve trend ingezet heb. Want als het maar bij deze eene keer blijft was ik beter thuis gebleven natuurlijk.  

 

Nani

hij keek me met
   grote ogen aan
m'n kleine rakker
   compleet voldaan
plots ging hij voor de
  terrasdeur staan
Miaaauw mama,
  open dat raam
ik moet nu echt
  naar buiten gaan
ik heb dan maar
   m'n plicht gedaan
hij zag me toch
   al niet meer staan

Familiefeestje

Blerh! We zijn aan't balen..

We moeten binnen 40 minuten in Oostende staan voor het jaarlijkse nieuwjaars-familiefeest bij m'n ouders.

Het laatste bezoekje van m'n ouders ligt nog steeds op ons maag. En we staan dus niet te springen om te gaan vandaag.

Zoonie is Need for Speed aan't spelen. Ik ben aan't surfen.

We moesten al lang in gang geschoten zijn.

Maar we blijven hier maar balen.  

Voorbij

Dit weekend nog familie feestje en dan zijn de feesten eindelijk achter de rug. Jeezes, zo vermoeiend da da altijd is die periode.

Voor mij en voor m'n portefeuille.

Maar voor't familiefeestje heb ik leuke kadoos. Allez, ik ben er toch zeer tevreden van. Via Flickr / Qoop heb ik van enkele foto's van m'n tantes, nonkels, neefjes en nichtje kalenders voor 2007 laten drukken. En ze zien er verdomd goed uit. Hopelijk is de familie even blij.

Terwijl ik toch aan het bestellen was heb ik eveneens 2 fotoboeken laten drukken van onze laatste uitjes. Nog zo'n schot in de roos.

En tenslotte heb ik 3 posters laten drukken van de leukste foto's van de Turkije reis.

Het was een geslaagde bestelling voor een schappelijke prijs.  

Het pakje ophalen bij DHL was wat minder. Ik vermoed dat ze bij de aanleg van het DHL kantoor in Merelbeke een wedstrijd uitgeschreven hebben om het minst bereikbare plekje in Merelbeke te vinden. En die winnaar heeft verdiend gewonnen. 

 

't is weer zover

We zijn alweer een jaartje verder.

Ongelooflijk hoe snel het allemaal gaat.

Beste wensen aan iedereen en een prettig oudejaar vanavond.

Wij gaan Singtstaren :-)

We hebben sinds vorige week de nieuwe DVD en hij is schitterend.  

 

Ikea weer

Miljaarde, zo gieten dat dat doet..

Echt ikea weer. Jipie!

Het is zover. We gaan ein-de-lijk een nieuwe matras gaan kopen.. Eentje met veren in voor een goede circulatie en optimale ruggesteun. Voor minder dan 5 comfortzones ga ik niet.

't Moe gedaan zijn met al dat gemank.  

En toen was het stil

Jaja.. 't was nie goe in Turkije. 't Was zo slecht dat we der stil van geworden zijn. Miljaarde.

We waren zo kwaad dat we aan alle kanten klacht gingen indienen. Maar in the end waren we zo leeg van gans de klote ervaring dat er niets van gekomen is.

Later heb ik gelezen dat het toerisme in Turkije met 25% gedaald is dit jaar. Awel, Met reden! Godverdomme de vuile vorte klootzakken.

Turkije sucks!

Maar wel hebben wel leuke mensen leren kennen. Belgen welliswaar.

 De foto's staan op Flickr.

 

Sprechen Sie Deutsch?

We zijn er dan toch geraakt, in het zonnige Turkije.

All-In formule is schitterend. Lekker handig en lekker veel boeffennnnnn!!!! :) In de inbegrepen alkoholische dranken moet je de alkool ver zoeken mo voe de rest valt da goe mee.. zeker nog doen. Vermagerd zal ik nie zijn allesinds. Knipoog

Het hotel is voornamelijk duits. Veel engels verstaan ze hier niet maar we kunnen onze plan wel trekken. Het stoort nie echt en de duitsers zijn braaf.

Vandaag zijn we gaan shoppen in Manavgat. Lekker de platte kooplustige toerist gaan uithangen en namaak merk kledij kopen aan de helft van de prijs (na onderhandeling natuurlijk) en ons stoer voelen terwijl we waarschijnlijk nog steeds mega-geript zijn.

Morgen gaan we naar de sauna voor een Haman behandeling, dus lekker genieten van massage en inzeping en scrubbing en weken in warm water. Ik kan alvast niet wachten. Ik ben misschien stressloos maar ontspannen lukt zo goed nog niet. stress-beestje hee. ;-)

Verder hebben we Tessa en Jennifer leren kennen, een leuk pasgehuwd koppeltje van de kanten van Aantwaaarpah. Zo jong en al een eigen zaak. Sterk! Girl Power!! :-)

Vrijdag staat de discovery excursie op het programma. Een bezoek aan de waterval in het nabij gelegen Natuur gebied. Wel grappig, het was absoluut niet mogelijk om deze excursie op vrijdag te doen van onze reisbegeleider, tot we met Tes en Jen afspraken om zelf een Jeep te huren en te gaan. Opeens kon het wel. Lol! Je moe hier soms echt op je strepen staan.

´t is niet zo warm als ik had durven hopen maar stukken beter dan van waar we komen.

So far so good dus.. Nu ben ik ermee weg.. Ik hoor een coctail m'n naam roepen. it's a lousy job but ...

 

 

 

 

Reis tips

Voor je een hotelletje boekt is het altijd aangeraden om wat info in te winnen. Niets zo lullig als in een klote hotel terecht te komen.

Een tijdje geleden ben ik deze site tegen gekomen. Er staan heel veel reviews in, ik heb al alle hotels gevonden waar ik al eens geboekt heb. En de meningen zijn representatief.

Dus voor je misboekt, eerst eens kijken. ;-)

Link: http://www.vakantiereiswijzer.nl/

Om vluchtprijzen te vergelijken kan je op deze site terecht waar ze de prijzen vergelijken inclusief taksen. Geen onaangename verrassingen meer dus.

Link: http://www.supersaver.nl 

 

 

De Wok Away After Dark

Op vrijdag- of zaterdagavond moet je echt eens binnenspringen in de Wok Away die dan Wok Away after Dark noemt.

Gezeten in de lounge zeteltjes, met je wok of sushi in de hand, kan je chillen op de tunes van de DJ van de avond. 

Vorige vrijdag was dit DJ P'Doxx die ons enkele eclectische mixen voorschotelde. Zelf goedgekeurd door DJ kenner Zoonie, en dat gebeurt niet veel. :-) 

 

 

 

The science of sleep

Als je van gekke, creatieve of surealistische films houdt dan moet je deze zeker en vast gaan bekijken. Een echte uniek stuk. I was muchos impressed. En schuuun, vrrried schuun.

 

 

FACTS - The photo's

Een dagje FACTS 

 De rij was lang

http://users.telenet.be/rottie/blog/web_hpim0560.jpg

Maar het wachten viel mee

http://users.telenet.be/rottie/blog/web_hpim0564.jpg

Knappe beeldjes gezien

http://users.telenet.be/rottie/blog/web_hpim0571.jpg

Mooie costuumpjes. Dit was de knapste, zelf gemaakt, heel verlegen meisje:

 http://users.telenet.be/rottie/blog/web_hpim0596.jpg

Ik heb de enige echte Bart Simpsons ontmoet.

http://users.telenet.be/rottie/blog/web_hpim0569.jpg

En ChewBaka

http://users.telenet.be/rottie/blog/web_hpim0601.jpg

Zoonie heeft z'n maatje R2D2 ontmoet 

http://users.telenet.be/rottie/blog/web_hpim0589.jpg

 Maar sommige mensen moeten echt aan hun hygiene werken!

http://users.telenet.be/rottie/blog/web_hpim0587.jpg

Weekend Bliss

't Was boekenfestijn dit weekend. Hoera, jippie, hophop, whoohoo en meer van dat genre. :-)

Dus vrijdagavond, wij richting Expo Brussel. En wauw! Ons atomium is knap geworden met z'n blinkende lichtjes.

't Boekenfestijn zelf is verplaatst van zaal. Totale verwarring voor deze ouwe trouwe bezoeker, maar de rolstrap was een plus. De zaal is ook groter dus dat viel goe mee.

En ik heb enkele waardevolle nieuwe aanwinsten kunnen doen. Een nieuwe Robert Rankin, een nieuwe Neil Gaimen, een nieuw Dilbert boek "Way of the Weasel" (geen comic verzameling maar een boek) Verder ook nog "Dagboek van een Hacker", het verhaal van een tienerhacker die Yahoo en eBay e.d. nog plat gekregen heeft. Hack, een mangaatje dat zich afspeelt in een online computer wereld. En een franstalige playstation magazine om m'n frans wat te oefenen.

Zoonie heeft een handig reisboekje van Madeira bij dat nog zeker van pas zal komen en een Mandala boek met kleurpotloodjes die al goed gebruikt zijn. Veel spelletjes en enkele leesboeken.

Een waardevolle buit dus die een veel te lange periode van boekenfestijn-loosheid goed maakt.

Zaterdag zijn we dan nog naar Facts geweest, nog een schot in de roos. Foto's volgen in een aparte post.  

En onze zaterdagavond hebben we gevuld door PS2 demootjes te spelen (we hadden 3 CD's). De onverwachte leukste werd "Fight Night 3". Nooit gedacht dat ik die zo leuk ging vinden. Andere toppers waren "Sensible Soccer", Micro Machines V4, Forbidden Siren 2 en good old Lara die in "Tomb Raider Legend" Zoonie verbaasd heeft.

De grootste ontgoocheling vond ik Marc Ecko's Getting Up: Under Pressure. Een grafitti game waar ik goeie dingen van gehoord had.

Kortom, een weekend naar m'n hart. Straks wat opruimen, gaatjes boren en nog van dat leuks.  

Monsoon Wedding

Vanavond speelde Monsoon Wedding op Canvas.

Wat een leuke film. Een Indische film, mooie beelden, goeie acteurs, kleurrijk verhaal en prettige filmstijl. 

Indische films zijn vaak rommel. Goedkope kopieen van holywood films of slechte acteerprestaties, verschrikkelijk geluid.

Wie eens iets anders wil zien, of een recent beeld wil krijgen van de indische cultuur moet deze film zeker eens huren.

Een ware aanrader!

 

 

Verjaardagsreisje

De stress is voorbij. Het is beslist. We gaan naar Turkije voor m'n verjaardag. 

De keuze is gevallen op het hotel Stone Palace. Een rustige zwembad vakantie, all inclusive met voldoende mogelijkheid op surfen, duiken, rafting, ...  

 

http://www.detur.cz/data/detur_hotel/hotel/250/stone-palace-hotel.jpg

 

En 't zal ons deugd doen. De laatste weken hebben we steeds meer nood aan wat rust en ontspanning. Zoonie is uren aan't kloppen dat het geen naam heeft, bij mij is het ook enorm druk work-wise, en 's avonds moet er ook altijd wat gebeuren.

Een stevige portie samen-en-luier tijd is precies wat de dokter voorgeschreven heeft. :-) En weet je, 't is de eerste keer dat we samen eens een volle week op reis gaan. 

Ik-- Wij kijken er naar uit.

 

 

 

Lucky Madeira!

Je raadt het nooit. Het is ongelooflijk. Wij hebben een reis gewonnen. Een echte geen-kat-in-een-zak, verder-dan-naast-de-deur, vlucht-en-hotel-inbegrepen, reis.

En wat voor een reis. Een weekje met twee naar het bloemeneiland bij uitstek, Madeira, in een schitterend 4,5 sterren hotel.  

Vanmorgen, tijdens de emergency-shopping voor het verjaardagsfeestje van m'n grootmoeder, krijgt Zoonie een kraslotje bij een bezoek aan Ici Paris. Een winnend kraslotje met drie vliegertjes. Lachend

Wij met ons tweetjes direct terug naar de Ici Paris waar we terstond een glaasje champagne getrakteerd kregen (op onze nuchtere maag, lol! die zat rap in onze kop).

http://www.rediscover.co.uk/Images/Madeira/PortoMare_viewfromroom.jpg

Vet gaaf! :-) 

 

 

 

Wijntje ?

Donderdag hebben we met 't werk op Culinaire Toer door Gent geweest met 1 van onze klanten. 

1 van de zaakjes die ik zo leren kennen heb is "The Vintage", in de straat van "De Castard".

We hebben er ons aperitief genomen en - hou je vast - ik heb m'n eerste glaasje rode wijn gedronken. 't Is niet dat ik het superlekker vond, maar beter dan normaal. Meer nog, ik denk dat de trend van (rode) wijn drinken ingezet is.

Zaterdagavond heb ik Zoonie zelf eens meegenomen en hebben we er elk een rood wijntje (ik terug dezelfde, don't change a winning combination, right?) gedronken hebben en een "Gents Tapas" borje erbij. Miljaarde. Naast mosterdkaas, super straffe en goeie mosterd, en gerookte ham lag er dus echte authentieke Geintsche Uufflakke op da bordje, en was da lekker?

Miljaarde ja, da was lekker!

Ergens herken je de smaak van Corned Beef erin. Maar dan anders, zachter en beter.

Die donderdag heb ik trouwens nog meer grenzen verlegd. Ik heb (en dit zullen sommige mensen echt niet geloven) zelf scampi's gefret. Echt waar, ik mag sterven als het niet waar is. Hier is geen trend ingezet, maar ik vond het eigenlijk (vertel het niet verder want ik ontken alles) wel nog lekker.

Donderdag was voor mij echt een schot in de roos. Leuke toer, leuke mensen,  leuke avond. Veel te laat thuis. :-)

Voor wie het zelf eens wil meemaken, ga naar www.vizit.be en kies de culinaire wandelingen. Wie weet kan je je baas overtuigen? 

 

 

 

Pareltjes in Gent

Gisteren zijn we na de spaghetti in de Kastaar nog terecht gekomen in de Belgaqueen, dat is een restaurantje dat er redelijk bekakt uitziet langs't water in Gent. "Poeperdepoeperdesjiek" zoals Zoonie zegt. 

We hebben ons toch laten meeslepen door Nathalie om het interieur binnen eens te zien. En het is inderdaad knap afgewerkt. Drie verdiepen per trap omhoog om dan in een Lounge-bar terecht te komen onder het dak.

We waren onder de indruk. De garnaalkroketjes en olijfjes bij de koffie waren ook leuk. Ik heb zelf m'n eerste olijf gegeten. Blijkbaar is dat iets dat je moet leren eten. En ik moet zeggen, het viel beter mee dan dat ik olijven herinner. (ik ben die  kawtsjoe dingskes op pizza gewend) Goeie nasmaak zelf.

In de wc's gebruiken ze zo'n speciaal systeem om de glazen deuren te tinten als je de deur sluit. Vooral grappig was dat er eentje niet werkte. Het meisje binnen keek maar verveeld. :-)

En ja Nathalie, je moet dringend eens stofzuigen. Tong uitstekend

VuileRukkers.be

Vorige week was ik redelijk laat op weg naar huis. Omdat ik wat in slaap begon te vallen achter het stuur leek het me veiliger me even aan de kant te zetten aan een naftestation.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik rij af in Drongen, zet me op de parking. Lichten uit, motor af, deur op slot en oogjes dicht.

Opeens: klop!klop! op m'n venstertje.

Ik doe m'n ogen open een zie een donkerblauwe t-shirt voor me en slaapdronken als ik was dacht ik "verdomme, flikken, wat heb ik nu weer misdaan".

Dus ik begin alvast m'n venstertje open te draaien om te vragen wat er scheelde tot ik langzaam begon te beseffen wat er zich voor m'n ogen afspeelde. Geen politie maar één of andere loser die zich vrolijk stond af te rukken voor m'n ogen.

Arhh! Ben je als vrouw dan nergens op je gemak?  

Met de meeste verveelde "Je dwoazen!!" heb ik dan maar m'n venstertje weer dichtgedraaid, m'n vinger getoond, motor gestart en vertrokken.

Ik was op slag klaarwakker dus dat was zo slecht nog niet.

Alleen beklaag ik het me enorm dat ik m'n camera niet bij had. Ik kan me de thema site al direct inbeelden. www.vuilerukkers.be waar iedereen foto's kan posten van wanhopige klojo's die het nodig vonden hun lul aan vreemden te tonen. Dan kunnen ze het thuis ook eens uitleggen aan hun vrouw. 

 

Ontbijten in Gent

Wij hebben een nieuw plekje leren kennen in Gent. Aan de kanten van 't Sint Jacobs een gezellig bakkerijtje gevonden waar je ook kan ontbijten. De naam is Pain & Gourmandisses (ofzo), rechtover Le Beuof qui rit, het interieur is een smaakvolle mix van modern en retro. Tot 14u kan je er terecht om lekker te ontbijten. Je kan belegde broodjes krijgen, boterkoeken maar ook lekkere quiches. (en de krant)

Zeker een aanrader voor wie eens zin heeft op een gezellig ontbijt in Gent.  

 

Hotel ParkWatlz in Keulen

De muren waren vergeeld, het behang was verschrikkelijk (ik heb er foto's van), de sandwichen waren hard, de hesp zuur, de kaas bezweet, de fruitsap ranzig en de warme melk lauw.

Kortom, ons hotelletje was een waar succes. :-) 

Parkkaffee (Mariakerke)

Na een tip via gentblogt zijn we gisterenavond naar Parkkaffee gegaan. Wat een schot in de roos.


De eigenaars van een kasteeltje in Mariakerke zetten elk jaar hun deuren 1 maand open in Augustus. In het park rond het kasteel staan woonwagens, er zijn kampvuurtjes, in de bomen hangen lichtjes. Er is een coctailbar aanwezig, een tapasbar, ... Er staan dagmenu's op de kaart, de veggie dingen zijn er lekker uit. 's Avonds zijn er in het kasteel flamenco optredens, er zijn waarzegsters, voetmassages, ... De sfeer is gezellig, rustig, ontspannen, lekker chillen in het park.

En dat alles voor de zachte inkomprijs van 5 euro.

In 1 van de woonwagens kan je "magisch theater" gaan bezichtigen. Het was de meest schattige goochelshow die ik ooit al gezien heb. Er kan tot 7 man per voorstelling binnen. Gelukkig waren we maar met vier. De truukjes werden afwisselend gebracht door een twintigjarig gastje (met de meest schattig en verlegen glimlach ooit) en een franstalige vrouw (z'n moeder?). De meeste truuken waren heel doorzichtig maar de flair waarmee ze het brachten was fantastisch. Zij had zoiets van "ach, ik doe maar wat hoor" en hij.. welja.. stond daar schaapachtig verlegen en schattig te wezen. 

Een beetje verder kon je je voeten laten leze, masseren, reflexologeren of versieren. Ik heb voor het versieren gekozen. Dit werd gedaan door een leuke Oostendse dus voelden ons direct al thuis. En m'n teentjes zijn nu afwisselend wit en zwart met een tekeningetje op de nagel van m'n dikke teen. 

http://www.parkkaffee.be/

Wij gaan zeker nog terug. Voor de dagmenu, voor de voetmassage/reflexologie en gewoon voor de sfeer.

Link: http://www.parkkaffee.be/

 

Een dagje gent

Vandaag zijn we nog eens een dagje gent gaan verkennen. Eerst een bezoekje aan de Mediamarkt, altijd een festijn, waar we de even het gitaar spelletje voor de PS2 uitgetest hebben. Fun fun fun, en moeilijker dan het eruit ziet. Met minder geld in onze zakken maar een nieuwe doos Babylon5 (can you spell addicted? Knipoog ), een geheugenkaartje voor Zoonies nieuwe kodak (de HP Photosmart R717) en een fancy laptopzak voor mij zijn we daarna de Carrefour binnen gestapt voor onze picknick benodigdheden. En dan was het richting Korenlei. De auto stond veilig in de Sint Michiels parking.

Aan het water hebben we gezellig gegeten en de kodak uitgetest. En dan zijn we het Design museum gaan bezoeken. Er was een tentoonstelling rond communicatie. Van Ganzeveer tot Computer. Het kon twee tech-liefhebbers als ons toch niet bekoren. Zwak en klein. De andere tentoonstellingen waren glas en meubels en er was dan nog geen airco ook. Kortom, we konden niet anders dan onze miserie te gaan verdrinken. Maar niet voor we eerst nog een bloemenijsje geprobeerd hebben aan de overkant. Het smaakte wat waspoeier achtig. Obepaald Voor zoonie komt er in elk geval geen tweede keer, ik zal me wel nog eens laten verleiden.

En daarna zijn we dus naar Pauls druppelkot gegaan. En 't waren goeie druppels. Tong uitstekend (bananen, amandel, aardbei en vlierbessenjenever)

Tegen dan konden we ons niet meer beheersen. De Babylon-doos riep onze naam. Nu, drie episodes later, kunnen we er weer even tegen. Tijd om nog eens naar buiten te gaan, een parkje gaan zoeken. 

Voorbij voorbij

Ze zitten er alweer op, de gentse feesten 2006.

Voor ons stonden de feesten dit jaar in het teken van de cultuur. Stomp, comedy, straattheater en rustig slenteren en genieten.

Totaal anders dus dan ik ze vroeger ervaren hebben. 

Geen lange nachtjes meer met drummen tussen 't volk, geen katers meer, maar een half gepluimde portemonee. Het zal wel iets met ouder worden te maken hebben.

Het weer was fantastisch, de sfeer was super, ...

Vried waaas joengne..

 

 

Stomppidompitomtom baadaahbadaahbengbeng stompidommeronbom...

Stomp was adembenemend.
Stomp was ritmisch.
Stomp was alive and kicking.
Stomp was the max!

Ongelooflijk wat die mannen uitsteken. Percussie, drum, dansen, show verkopen, lawaai maken en een sublieme choreografie. Dat alles samengeperst in 1 of 1,5 uur, (ik weet het nie precies, het leek zowiezo veel korter.)

Het eerste stuk leek nogal in't teken te staan van "schoonmaak"-dingen. En het is best wel fijn te zien dat je ook leuke dingen kan doen met borstels, afwasbakken (a.k.a. gootstenen), moppen, veegborstel en -blik. Ik weet wat gedaan bij de volgende "schoonmaak-shift". :-)

 

Repost: Gili en goochelarij

Gili: comedy en goochelarij

maandag 17 juli 2006, 9:00:44

Vrijdag hebben we via de Gent Blogt site twee vrijkaarten gewonnen voor Gili. Behalve dat het met Comedy en Goochelarij te maken had, hadden we absoluut geen idee wat we mochten verwachten. www.gili.be Het optreden was vanavond in het conservatorium in de hoogpoort te Gent. De komende dagen treden daar trouwens heel wat comedy-artisten op. Gili was een positieve verrassing! Eerst en vooral begon hij met de vraag of iedereen wel WestVlaams begreep (2/3e van de zaal bleken westvlaming te zijn. lol!), met reden want een groot deel van zijn optreden bleek westvlaams te zijn. Hij kwam heel ontspannen over, betrok het publiek regelmatig in de show, het humor aspect was van een hoog gehalte, ... Het is inderdaad een fijne mengeling tussen standup en goochelaar. Wij hebben alleszinds goed gelachen. :-) Zeker een aanrader!


Repost: Den orchidee

dinsdag 11 juli 2006, 10:53:25

Ter ere van Zoonies B-Day zijn vandaag naar de sauna in Schilde geweest en daarna zijn we iets gaan eten in Gent. Omdat De Kastaar gesloten was zijn we naar een Indonesisch wok-restaurantje geweest niet ver van De Zuid in Gent. En dat is heel goed meegevallen. Het principe is simpel, je neemt een bordje en kan uit een selectie van 10 verschillende groentjes je bordje vullen. Worteltjes, sojascheuten, ananas, uitjes, zwammen, ... Keuze genoeg. Je stapelt zo hoog als je wil, afhankelijk van je honger. Dan kan je een "vlees"-keuze maken (kip, runds, inktvis, scampi, varken of tofu) en je saus kiezen. Een beetje later brengen ze je zelf-samen-gestelde wok-schotel. Muchos lekkeros.. Gezond en budget-vriendelijk. Zeker een aanrader!


repost: Do the fitness..

dinsdag 11 juli 2006, 10:53:25

Vanmiddag heb ik de middag-afstands-test gedaan. Nl. kan ik binnen m'n uur middagpauze naar de Passage rijden, omkleden, opwarmen, trainen, stretchen, douchen en terug rijden? En dat kan ik! :-) Maar't scheelt geen minuut. Toch, 't is een nuttige invulling van m'n middagpauze. Wel klote dat je al onder de douche staat terwijl je nog aan't napuffen en zweten bent. Soit, m'n bat-man spaarkaart zal zo wel vol geraken. Hier met die nutteloze gadgets! I want'em all! Elke vier bezoekjes mag je eens in een grabbelton graaien. Eerst in de kleine ton, dan in de medium en de derde keer (dus na twaalf bezoekjes) in de grote ton. Morgenavond ga ik naar m'n eerste "body-balance"-les. Deze lessen zijn afgeleid van de yoga en tai-chi. Daarna heb ik een afspraak voor de "service hour" sessie (waar ik m'n drinkbus krijg). En vrijdag kan ik naar m'n eeste pilates les gaan. Ook zo'n stretching-achtig ding. Maar eerst nog een matje vinden, want dat bleek nog zo simpel niet vorig weekend in't shopping centrum. Maar de carrefour zal me wel kunnen helpen.

Vuurwerk op de Zwijntjes feesten

Zaterdag zijn we naar het vuurwerk gaan kijken. Onze mond viel open van verbazing toen we zagen hoeveel volk daarop afgekomen was.

En met reden. Het vuurwerk was adembenemend prachtig. Volgend jaar staan we er zeker en vast terug.

Les grottes de Dinant

Wees gerust, ik zal geen 3 weken meer teren op Dinant. Ik wil alleen ff kwijt dat de grotten geen attractie zijn, eerder saai en vervelend. Deze foto getuigt hiervan enne, we stonden nog maar aan de ingang, de tocht moest nog beginnen..

 

Aqualibi: de echte waarheid

OK mensen, bij deze wil ik jullie 14,50EUR besparen. Wie hoopt op een spetterend water spectakel blijft best ver weg van het Aqualibi zwembad in Waver.

In de "Rapido" moet je jezelf vooruit duwen. In de "zwembanden" tunnel blijf je rustig dobberen in de tussenstukken en ga je maar vooruit door je via muren en met veel gepeddel in de juiste richting te wurmen. En in de Cobra, de "flitsende" waterglijbaan, loopt je bijna brandwonden op aan je gat omdat de waterdruk zo laag staat dat je elke naad in de tunnels voelt voorbij schuren. Om nog niet te spreken van indommel gevaar.

U weze gewaarschuwd.

De zwijntjes vieren feest

Als kersverse bewoners van Zwijnaarde mogen we dit jaar voor de eerste keer de zwijnaardse feesten meemaken.

De feestelijkheden beginnen vrijdag al met de viering van het 30 jarig bestaan van de plaatselijke Dekenij. Vier volle dagen dekenij plezier met kinderanimatie, een (halve) marathon, rommelmarkt en - whiiii - Laura Lynn! (Hou me vast, hou me tegen, die moet ik zien, zelfs bij wind en regen)

Nog geen twee dagen na dit spetterend volksfeest begint de Zwijntjes kermis, dit keer 5 dagen van niet te versmaden gentertainment (har har, vat j'em? --diepe zucht).

Anyways, sterren zoals Gene Thomas, Sam Stoornis, Milc Inc, Barbaar Dex en zelf Ronny Mossuse, komen hun liedjes zingen, er is vuurwerk, barbeques, straatanimatie en nog meer avondmarkt. En natuurlijk de nationaal bekende zwijntjesworp.

Aaah, het is zo fijn,
bewoonster van Zwijnaarde te zijn.

Wanneer begint Torhout Werchter?

Op bezoek bij de Krishna's.

Onze eerste activiteit was er voor mij alvast al boets op. Op aanraden van Zoonie hbbn we een bezoekje gebracht aan de Hare Krishna's.


Lees verder...

Weekendje ardennen

Het is zover.

Eindelijk zijn we nog eens een weekendje samen op schok kunnen gaan. The place to be is door zoonie gekozen. Het is Dinant geworden. Een gevaarlijke keuze want wie mij een beetje kent weet dat ik niet wild loop van de ardennen.

En toen het weer de laatste weken er niet op verbeterde vreesde ik dat het normale regen scenario zich opnieuw ging herhalen. Maar all hail Sabine, Frank en andere weergoden. De zon is van de partij.

Terwijl ik dit schrijf zit ik op het terras van ons hotel, te genieten van het middagzonnetje. En wat voor hotel. Een uitstekende keuze van Zoonie.

Hotel Mercure du pont de Lesse.

 

Lees verder...

Beaufort 2006

We hebben het al enkele keren vermeld, de laatste weken spenderen we onze weekends in de kerk.

En neen, we zijn niet ineens fel katholiek geworden. In de Margarethakerk in Knokke-Heist kan je momenteel een kunstwerk van Pedro Capalez bezoeken.

Ground Zero - Pedro Calapez

Lees verder...

Wat is kunst? (Nocturne@SMAK.ghent)

Hoera!

Vrijdagavond was't Nocturne in't Smak hier in Gent. "Allen daarheen" dachten wij bij onszelf..

Lees verder...
Add to Google Call me! Get Firefox!
LastFM Statistics - Last Played Tracks
Zoonie Rottie

Dragons be here