Picasa vs. Flickr

Google heeft z'n Picasa client nu voor linux gereleased. En aangezien dit een test project is om te zien of ze wel nog linux clients zouden maken heb ik geen tijd verloren. 

Downloaden die handel. In rpm voorwaar. :-)

 

De installatie was supervlotjes. Bij het opstarten begon hij direct te scannen en te vinden. Ook die van het netwerk, dus vlug NFS afgezet om enkel m'n eigen foto's te zien. 

Eigenlijk heb ik nooit zo'n foto-beheer programma gewild of gebruikt. Maar nu het er staat ben ik wel onder de indruk; Het draait vlot en stabiel en ik heb foto's gevonden waarvan ik niet wist dat ik ze had. Het overzicht is duidelijk en de interface heel intuitief.

Sinds kort ben ik ook Flickr aan het verkennen. En die zit ook wel lekker in elkaar. Maar volgens mij is Flickr enkel interessant als je wil delen. En Picasa meer voor je eigen beheer.

Toch zal ik m'n Flickr account nog niet buiten wippen. Want Flickr werkt samen met Qoop en Qoop is leuk.

Waarom?

Met Qoop kan je echt heel leuke foto-boeken afdrukken voor niet veel geld.Via Picasa kan je ook met afdruk sites werken (ook de grote Belgische zitten ertussen, zoals Kruidvat, lekker handig) maar Qoop zit er niet bij. En de fotoboeken zijn bijlange zo mooi niet en veel duurder.

Toch een leuke ontdekking, die Picasa. De toekomst zal uitwijzen of ik het veel zal gebruiken en of het Gwenview zal vervangen.

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5c19ba
Onthoud mijn gegevens!
Add to Google Call me! Get Firefox!
LastFM Statistics - Last Played Tracks
Zoonie Rottie

Dragons be here