Ripoff of the century

The bigest ripoff of the century zijn toch wel die zakjes witte saus die je kan kopen.Je kent ze wel, je doet wat water in een pot, draait daar het zakje bij, roert het door elkaar en onder voordurend roeren wacht je tot het dikt.

Ongelooflijk dat ik daar al die jaren voor betaald heb want het is dus evenveel werk om dat zonder zakje te maken en gewoon met bloem.

Bloem en boter laten smelten en door elkaar roeren, beetje later je melk erbij en laten dikken.

What a ripoff! 

Aan tafel!

Heb je de nieuwe Knakky reclame al gezien? Djeezes da kind heeft problemen. Om 10u 's morgens gaat die haar ouders wakker gaan maken omdat ze wil eten. "Jamaar 't is Knakky vandaag".

Zwanworsten met poederpuree en blikerwtjes. Als dat de favoriete maaltijd is van da kind, awel santé me ratje. Ik heb er compasje mee.  

Prei Krokketjes

Om eens wat anders te maken dan preistoemp met m'n biogroentjes staan er vandaag veggie prei kroketjes op't menu.

100gr boter en 120gr bloem opwarmen en mengen tot een egale roux. 800 dl boullion erbij en daarna de fijn gesneden prei erbij. Alles laten afkoelen en daarna kroketjes rollen. 

Alles is nu aan't koelen. Ik laat morgen weten hoe de kroketjes meevielen.  

 

 

 

 

Groenlof

Ik heb nog eens gekookt. En't werd tijd, 't was lang geleden.

Ik heb weer een afwasberg waar de hymalaya verlegen van wordt maar 't was't hem waard.

Al een paar keer zaten er groenachtige stengels bij de bio-bak die meestal ongebruikt een week later (licht rot) de vuilbak ingingen. Vandaag heb ik echter de koe bij de horens gevat (i know i know, biologische fout) en er eens iets van gemaakt.

Eerst pattaten, worstels en nog wa random andere groentjes (pijpajuis, beetje prei, peterselie) in brokskes gesneden en met (teveel) water opgezet.

Ondertussen de groenlof geblancheerd (da wil zeggen met koud water opzetten en tot koken brengen en dan afgieten). Daarna in een pot met room en kruiden (opschrijven: foelie.. kende ik nie, zal ik veel gebruiken nu. in't genre van kurkuma enzo. lekkerrrrrr) beetje gestoofd (da wil zeggen: zonder koken warmen in een pot).

Wortelmix afgieten en mixen en met het groenlof mengels opdienen.Een vedgieburger past er perfect bij.

Hoera for the return of the biogroentjes.  

Eerste vlaamse mosselen woensdag te koop

Daar zat ik nu echt op te wachten seh..

*diepe zucht*

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF11092006_086 

Rode ontgoocheling

Ik heb me ingeschreven in het biogroentjes packet om te leren koken met groenten. En om nieue dingen te leren kennen.

In de voorbije maanden heb ik zo al enkele kookmislukkingen achter de rug, maar ook blije ontdekkingen en super verrassingen. Zo moet ik maar terug denken aan m'n ravioli surprise en het water komt me al in de mond.

Vandaag heb ik echter een grote ontgoocheling op m'n boterham gekregen.

Rode kool met aardappelen en worst. Sinds jaar en dag m'n lievelingsgerecht.

Helaas slaag ik er maar niet in om een verse rode kool even lekker te doen smaken als het geprepareerde goedje dat je in bokaaltjes koopt. Wist ik veel dat dat zo'n bittere groente is. Bergh!! Het smaakt als andijvie. Nu begrijp ik de zoete smaak uit die uit bokaaltjes, dat moet puur 1 en al suiker zijn dat ze daarin doen.

De rodekool puree met hamburger die straks op tafel gezet wordt is niet zo lekker als gehoopt. En ik ben een desillusie rijker. Ik vermoed dat er wel truukjes zijn om die bitterheid eruit te krijgen, maar een limoen kneepje en 5 soeplepels suiker later heb ik hem nog niet gevonden. Ook Nonkel Google kon me geen snel antwoord verschaffen. 

Helaas, ik ben een lievelingsgerecht armer.

 

 

Ravioli Surprise

Wow!

Het is gelukt! Ik heb net de lekkerste ravioli gemaakt en gegeten. Zalig gewoon. Het was als een feestje in m'n mond zo lekker en afwisselend. Le-kkerrrrrr.. 

Vanaf ik ravioli leren kennen heb ben ik er al zot van, maar soms mis ik toch wat karakter in de saus. Vanavond wou ik eens uitproberen dat al een tijdje in m'n hoofd speelde.

Ik had nog wat groenten-brochetjes over van de bbq (lees: een stokje met stukjes paprika, ui, tomaat, wortel en courgette ondergedompeld in olijfolie met provencaalse kruiden) gisteren. Beter hergebruiken dan wegsmijten, niewaar. Dus, stokje eruit en in de wok ermee tot ze zacht waren. Dan twee gesneden tomaatjes en wat hespeblokjes erbij en effe laten gaan. Dan is het tijd om de gekookte ravioli erbij te doen, samen met een blikje gepelde tomaten met basilicum en een kwiekje ketchup. (Ter info: er gaan ongeveer 3 kwiekjes in een kwak en een kwak is een halve scheut--dacht ik)  En om de saus wat structuur te geven een eetlepel bloem erin.

Dit alles doe je natuurlijk met het nodige geroer en geproef.  Daarna opdienen met gemalen kaas. Ik denk dat een paar blaadjes munt beter zouden zijn, maar die had ik niet in huis.

hmmmmmmmm... zeker doen! en laat me iets weten hoe't was. :) 

 

 

Is het geen schatje?

Vwala! Dit is 'em dan, onze nieuwe barbeque...


Gisteren zijn we (weeral) eens naar de mediamarkt geweest. Ik wilde er het spel 'call of duty2' kopen maar het was al uitverkocht. (wanneer ik het spel heb, schrijf ik er wel een reviewke over).

Enfin, van de mediamarkt zijn we dan naast de deur de brico binnengewandeld. Nou moet je weten dat we eigenlijk al lang een bbq-tje zoeken maar het mocht echt niet groot zijn want ons terrasje beslaat echter maar 3 vierkante meter. Na wat afkeurende commentaar over de bbq's op gas viel ons oog op dit kleine dingetje. Voor de prijs moesten we het niet laten want zeg nu zelf, 15,95 eurokes, daar kan een mens toch nie over twijfelen? T'is een mooike qua design en heel klein. je kan em bijna in je binnenzak steken. Dus, wij naar buiten met een mini-bbq, een zak cocos-kolen en een dooske zipkes. Straks gaan we grillen!! woohoo!

z.

I love Rabi

Ik heb een hekel aan koken, en zeker als er pataten bij gemoeid zijn. Pataten suck!

Veel werk, veel afwas en veel afval. Bergh!!

Maar ik heb rabi ontdekt.  Rabi is gelijk pataten in die zin dat ze ook geschild moeten worden, ze zijn wit, rieken rauw, weinig smaak en je moet ze zacht koken. Maar ze koken niet tot pulp, ze hangen niet vol met aarde, en je hebt er maar twee nodig voor twee personen dus minder schilwerk.

Kortom, rabi zijn pataten maar dan beter.

Lachend

Bio-Wok (Week 4)

By popular demand, the return of the biogroentjes.. Een *zwaaizwaai* aan alle fans. Cool

Ik heb wat achterstand in te halen, 3 biogerechtjes om precies te zijn. Dus, om maar direct met de deur in huis te vallen, de vierde levering van de biogroentjes is een wok geworden. Een ware bio-wok dus. :-)

 

biowok
Bio-wok met mie

 

Lees verder...

Biogroentjes test - Week 2

Donderdag was het weer zover. We mochten onze tweede portie biogroentjes gaan ophalen. Deze week stond er op het menu:
- 1 koolrabi (opnieuw)
- 1 eikenbladsla (opnieuw)
- 3 prei
- 1 bloemkool
- 1 radijsjes
- 2 peren
- 6 kiwi's

Dus vandaag mocht ik me opnieuw culinair uitleven.

Tortellini met bloemkool, rabi en kaassaus

Lees verder...

Culinair experimenteren

Zaterdag was het zover. Klaar om te improviseren met de biogroentjes.

's Middags een snel tonijnslaatje slaatje gemaakt waarbij ik de sla en de ajuintjes alvast kon gebruiken.

Slaatje met eikenbladsla, uitjes, tonijn, provencaalse kruiden en tomaten. Gegarneerd met framboos-sjalot vinaigrette.

Toen kwam de echte uitdaging, de groentjes identificeren en gebruiken voor het avondeten.

Lees verder...

Proefpakket Bio groentjes

Gisterenavond was het zover. Na een weekje wachten mochten we dan eindelijk ons eerste proefpakket bio groentjes gaan afhalen. Rottie had ons daarvoor ingeschreven omdat we de laatste tijd weer serieus aan de junkfood plakten...

Lees verder...
Add to Google Call me! Get Firefox!
LastFM Statistics - Last Played Tracks
Zoonie Rottie

Dragons be here