Ripoff of the century

The bigest ripoff of the century zijn toch wel die zakjes witte saus die je kan kopen.Je kent ze wel, je doet wat water in een pot, draait daar het zakje bij, roert het door elkaar en onder voordurend roeren wacht je tot het dikt.

Ongelooflijk dat ik daar al die jaren voor betaald heb want het is dus evenveel werk om dat zonder zakje te maken en gewoon met bloem.

Bloem en boter laten smelten en door elkaar roeren, beetje later je melk erbij en laten dikken.

What a ripoff! 

BBC News: OS vergelijking

Nav de release van Vista - mjah, niemand kan eraan ontsnappen - heeft BBC News enkele gebruikers aan het woord gelaten over hun favoriete besturingsysteem. 2 windows users, een mac gebruiker en een linux gebruiker. Geen freaks of hard-core fans, maar wel 4 tevreden gebruikers die het even over de voordelen van hun OS hebben.

Ik kan me volledig vinden in de uitspraak van Paul, de linuxaanhanger. Geen gezever of gelul. Geen illusies, gewoon zoals het is. Flexibiliteit, vrijheid en veiligheid maar weinig erkenning of support.

Ook het Mac kamp is goed verdedigd door Jonathan. Als grote voordelen noemt hij het ontbreken van storende factoren. Functionaliteit en stabiliteit. Ik vond vooral de uitspraak "I now feel like I am in charge of my computer rather than it being in charge of me." heel treffend. Ik wou dat ik een Mac kon betalen.

De Windowsaanhangers hadden het dan weer voornamelijk over nieuwe features en het estetische aspect. En gezien iedereen weet wat ik daarvan denk zullen we het hierbij maar laten. ;-)

Al bij al een leuke evenwichtig overzicht.

Link: BBC 

De Foto's

And now, without further ado, the pictures...

 

 Zonnebelletjes
Living @ Eke - Anno 2007 

 

 

 

Het eerste beeld als je komt aangereden. Nice, huh! :-)

 

 

 

 

 

Achterkant van het huisje.

Zicht op keuken-, badkamer- en slaapkamervenster.

 

 

 

En tenslotte de zijkant van het huisje.

Eindelijk - na jaren kwijlen - m'n eigen klimop muur. :-) 

Woohooooh!

't Is getekend. Wij (en de huisbaas) hangen vast aan een contract van 5 jaar. Wij gaan naar Nazareth. Wij gaan gaan wonen in een dikkenekken straat. Wij hebben binnenkort de leukste tuin van Oost-Vlaanderen. Wij zullen niet meer lang Zwijnaardse zwijntjes zijn. Wij hebben binnenkort een oprit. En een boom. En een gemetste barbeque. En een electrische poort.

Maar vooral:

wij gaan een zalige lente en zomer tegemoet. :-)

Ik zie het helemaal zitten.  

 

Dilema

Toen ik vanmiddag wegreed van ons soon-to-be-new huisje had ik m'n sjakos achtergelaten. Toeme toch! Terug dan maar.

En terwijl ik daar aankwam stond ik opeens oog in oog met een waar dilema. Wat was de juiste manier om deze situatie te benaderen?

Stel:

In het huis zijn twee mannen aan't schilderen

De garage staat open

Je komt eigenlijk net van daar

Die mannen zijn geen bezok meer verwachtende

Wat doe je?

1. Gaat opnieuw langs de garage binnen, grits de handtas mee en verdwijn. (met het risico dat ze je net zien verdwijnen)

2. Gaat opnieuw langs de garage naar binnen, neem de handtas en steek je hoofd nog eens binnen bij de werkmannen om dag te zeggen. Met het risico dat ze zich een ongeluk verschieten.

3. Ga netjes aan de voordeur aanbellen. Met als nadeel dat je hen stoort in hun werk terwijl je evengoed naar binnen kon.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor optie nummer

4. Loop langs het huis om zodat ze de kans krijgen je te zien bij elk venster dat je passeert, ga binnen langs de ruimte waar de werkmannen zich bevinden om te zeggen dat je de handtas vergeten bent en ga dan pas de handtas halen om terug langs de garage te verdwijnen.

 

if I was a rich girl

damn, damn, damn

I SO wish I was a rich american!!

ebay 

Dolfijn, die dolfijnen

Deze link is creepy.

Link: http://www.sexwork.com/family/dolphins1.html

 

Niet goe bezig

Verdomme, ik ben niet goed bezig.. Belange niet..

Voor wie het nog niet wist, ik ben in November begonnen met stoppen met roken. Maar ondertussen ben ik alsmaar meer aan't hervallen en hervallen. Achja, je kent het wel. Het begint met dat eene occasionele sigaretje op een moment van spanning. En dan wordt dat een dagelijks occasioneel sigaretje na het eten. En voor je het weet sta je op 1 of ander optreden in 1 of ander jeugdhuis alweer te paffen als een Turk. 

Verschrikkelijk.

Doch, desalnietemin, niettegenstaande en daarenboven. Falen is geen optie meer, dus morgen herbegin (of herstop?) ik met vers enthousiasme. Een nieuwe plakker, een nieuwe dag.

 

 

Sans Unique

Gisteren zijn we in't Schransken terecht gekomen voor een optreden van Sans Unique.

't Schransken is een jeugdhuis die veel wegheeft van een bikerscafe (of is het  visa versa?). Het is niet groot, de tap-installatie zit verscholen achter een motorblok van een motor. Ohja, en de cafebaas is zo zot als een achterdeur. :-)

Het publiek was dan ook aangenaam gevarieerd van jonge snotapen en al wat oudere knarren. Ik voelde me best wel op m'n gemak met toog en mazout binnen handbereik.

Het optreden was echt wel leuk. De sound was "af". Er is veel onbekend talent in de wereld, dat bewijst zo'n optreden wel weer. Met 9 stonden ze op het podium en slaagden erin om - ondanks de kleine ruimte - er stevig tegenaan te gaan.

Altijd fijn om nog eens een stapje in de wereld te zetten. Dat moeten we meer doen.

 

Yes!!

We hebben gisteren OK gekregen van onze nieuwe toekomstige huisbaas. Dinsdag mogen we gaan tekenen.

Dus, halverwege maart verhuizen wij..

Wie niet weet wat gedaan, verhuizers zijn welkom. Ook nodig zijn een vrachtwagentje en een ladderlift.

 

Huizenjacht

Onzen Zoonie heeft een fantastisch kotje gezien dat te huur staat in Eke (bij De Pinte, in de dikkenekkenbuurt).

Ik ben al verkocht door de tuin alleen. Er staat een boom die hoger is dan 2 tot 3 keer het huis. De tuin is aangelegd met zeker meer dan dertig verschillende soorten planten, bloemen en klimoppen. Nu is het winter maar ik kan me nu al inbeelden hoe die eruit moet zien als alles in bloei staat.

Een huis is natuurlijk meer dan alleen een tuin dus ja, er zit ook een ruime garage, en nog ruimer tuinhuis, een aangelegd terrasje, living, 2 slaapkamers, ruime keuken en badckamer met bad bij.

Oh, en in de tuin nog een gemetste bbq.

Vanavond zijn we eens de binnenkant gaan kijken, en verdomme, ja, daar wil ik wel gaan wonen.

Alleen weet de huisbaas gelijk nog niet helemaal zeker wat hij wil met z'n leven. Hij wil het verhuren met een contract van 9 jaar maar is wel van plan om er na zo'n 5 jaar zelf in te trekken????

Soit, als hij ons 5 jaar kan garanderen willen wij wel een tijdje in Nazareth vertoeven. The next "home" on my list. De laatste zal het alvast nog niet zijn. :-(

 

 

Yeay! Een dagsje conge vandaag

Straks afgesproken met moeder om es een stapke langs de solden te doen.

Deze site heb ik laatst ontdekte. Een plekje waar je je foto kan posten voor opbouwende kritiek van anderen te kregen. Niet doen als je dus nie goed tegen kritiek kan.

Site 

De drukste thread

Een tijdje geleden heb ik geblogt van ons bezoek bij de Hare's.

Dit heeft blijkbaar een discussie uitgelokt tussen enkele voor- en tegenstanders. Tot op de dag van vandaag blijft dit gesprek gaande met lange voor en tegenargumenten (19 in totaal).

Wie dit bizarre spectakel ook even met groeiende verbazing wil lezen kan terecht op deze link.

Werkvreugde

Ik ben m'n carriere begonnen met het poetsen van wc's, borden wassen en tafels afruimen. Van je hobby je beroep maken is er op zo'n moment niet bij.
Het waren lange dagen waar je kapot, bezweet en vuil thuiskomt, de lonen liggen laag, de uren zijn lang en lastig en de voldoening is nul. Toen ik met wat steun, geluk en inzet een bediende-job kon scoren kon ik met m'n geluk geen blijf. Regelmatige uren, je gaat proper naar je werk en komt proper terug, je bent nog iets waard na je uren en je verdient een tikkeltje beter.  Het was een luxe die ik wou houden en waar ik me ook voor ingezet heb. Avondschool, studie, inzet en volhoudingsvermogen.
Misschien ben ik hierdoor wat bevooroordeeld geworden. Werken is niet iets dat je doet voor je plezier. Het is een noodzakelijk kwaad waar je het beste van moet zien te maken.
Er zijn mensen die van hun hobby hun beroep kunnen maken, maar bij de meeste zal je enkele jaren later horen dat ze er hun hobby aan verloren hebben. De meeste geeks die ik vroeger kende en in IT gegaan zijn, zijn stuk voor stuk andere hobbies aan't opzoeken. De passie voor de computer verdwijnt door de dagelijkse miserie. (Opmerkelijk hoe vaak fotografie de keuze wordt)
Ik geloof echt dat de mensen die hun werk echt dag in, dag uit graag blijven doen een minderheid vormen. Ik denk dat in de meeste gevallen het erop neer komt je opties te bekijken en daar het beste van te maken. En tenzij er echt verkeerde factoren aanwezig zijn (zoals discriminatie, pesten op het werk, ...) komt werkvreugde gewoon van jezelf uit. Als je beslist dat je je werk beu bent en je daarop focust zal het alleen maar erger worden. Niet omdat het werk zo slecht is maar omdat je jezelf daarop instelt. Werkvreugde komt van jezelf uit, niet van je werk. En wanneer je steeds hetzelfde weerkerende patroon meemaakt zal veranderen ook niet helpen. De oorzaken liggen in jezelf.

Dus neen, ik vind het niet abnormaal als iemand na de eerste maanden de spanning en uitdaging kwijt is en de routine ontgoochelend vindt.  Dat lijkt me zelf heel normaal. Niets blijft "nieuw".

Het abnormale is denken of verlangen dat dat wel zo is.

Aan tafel!

Heb je de nieuwe Knakky reclame al gezien? Djeezes da kind heeft problemen. Om 10u 's morgens gaat die haar ouders wakker gaan maken omdat ze wil eten. "Jamaar 't is Knakky vandaag".

Zwanworsten met poederpuree en blikerwtjes. Als dat de favoriete maaltijd is van da kind, awel santé me ratje. Ik heb er compasje mee.  

Gewonnen!!

Ja 't is van dat. We kunnen gaan rentenieren. M'n beebje kan z'n vieze job stoppen, en ik moet niet meer vroeg opstaan 's morgens.

En dat voor een loterij waar we niet aan meegedaan hebben. Ik denk dat we de ticketjes persoonlijk in ontvangst gaan nemen. Maar moet ik nu naar Zuid Afrika of naar Canada gaan?

--- 

Ms. Patricia Atkins
Canada Lottery-Soccer World Cup 2010 Promotional Draw
1550 Princess Street
Kingston, ON, Canada, K7M 9E3
+27-839-609-856 EMAIL: claims2010board@canada.com
Congratulations, you have won Canada Lottery!
Attention: Customer <snip>
Ref: <snip>
Batch No. Lotto <snip>

WINNING NOTIFICATION


The Canadian Government sponsors this lottery for the promotion of the 2010 Soccer World cup to be hosted in South Africa. We happily announce to you  the draw of the Euro Afro-American Sweepstake Lottery International Programs  held on the Wed jan 3th 2007 in Essex United Kingdom and Ontario  Canada. Your e-mail address attached to Ticket Number: B6464 31234523 000,  with Serial Number 72773306 drew the winning numbers, 3th of JAN /4/14 /17/ 20/ 38 /48 /, bonus number 7  Draw for LOTTO 6/49 under the choice of the lottery  in the 2nd category of daily three.

You have therefore been approved to claim a total sum of US$820,000.00  (Eight Hundred and Twenty Thousand United States Dollars) in cash credited  to file EAAL/9080118308/05.

This is from a total cash prize of US $11,100,000.00 Million dollars, shared  amongst the first One Hundred and-thirty (130) lucky winners in this  category Worldwide.

Please note that your lucky winning number falls within our Afro booklet representative office in Africa as indicated in your play coupon, because  this particular draw was selected to promote the 2010 World Cup to be hosted  in South Africa hence your winning information must be kept to enable you  participate in our subsequent draws which will see 500 participants  traveling on an all expense paid trip to South Africa for the Soccer World  Cup 2010. In view of this, your US$820,000.00 (Eight Hundred and Twenty  Thousand United States Dollars) would be released to you by an accredited  commercial Bank in South Africa. Our African agent will immediately commence the process to facilitate the release of your funds as soon as you contact  our African Agent's office Mr. Leon magnus.

All participants were selected randomly from World Wide Website through  computer draws system and extracted from over 10, 000, 00 companies and personal e-mails. For security reasons, you are advised to keep your winning  information confidential till your claims is processed and your money  remitted to you in whatever manner you deem fit to claim your prize.

This is  part of our precautionary measure to avoid double claiming and unwarranted
abuse of this program by unscrupulous elements.

Please be warned! To file for your claim, please contact our agent Mr. Leon  magnus at TEL: +27-839-609-856, EMAIL: claims2010board@canada.com, so that he  can process your winnings for quick and urgent release of your winning prize.

To avoid unnecessary delays and complications, please quote your  reference numbers in any correspondences with our designated agent.

Congratulations! Once more from all members and staff of this program that
has ensured that you won this Competition.

Thank you for being part of our Promotional Lottery program.
Yours Sincerely,
Ms. Patricia Atkins.

NOTE, to confirm that you have the winning number for the WED 3th of JANUARY/4/ 14 /17/ 20/ 38/48/  And the bonus Number 7 Draw,
visit:http://www.canada.com/findit/lotteriesCustomise your home page with RSS feeds at MSN South Africa!

Confused

Lap!!! Ik heb het weer es vlaggen. Na een dikke 6 maanden ben ik weer es mijn werk beu. De spanning is eraf en dan 'moet' ik persé weer een andere job hebben. Ben ik eigenlijk wel normaal? Wanneer je als jonge twintiger zoveel van job veranderd is dat allemaal nie zo erg maar ik ben er verdomme 35!!! Ik wil ook eens een job die me jaren aan en stuk bevalt. Het gaat me nochthans goed af. De laatste tijd schrijf ik alle dagen rond de 1000 euro en dat is het dubbele van hetgeen ze momenteel van me verwachten. Vandaag pende ik 1250. Een paar maanden geleden sprong ik een gat in de lucht, kwam goedgemutst naar huis, fier als een pauw,... Vandaag laat het me koud.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil echt werken, ik wil vooruit in het leven en ik ben bereid er veel voor te doen maar het moet spannend blijven. Wanneer, o wanneer vind ik de job die echt bij me past?   :-(

 

Zoonie 

Gnome Babe

For years I have been muttering about Gnome. I just couldn't understand why people prefered it over KDE. Gnome lacks the flexibility of KDE in terms of configuration posibilities.

But lately I'm actualy starting to appreciate that. It's a clean desktop without al the fuss (and slowing down) that comes with the KDE and all it's features.

It helps that (open)suse comes with Yast. I hate it when I don't have a central configuration place. I also  miss the normal programs menu. Lately every OS uses this short menu with only the most used applications, but actually, i hate having to click through every time. I prefer the good old "here's all your programs" list. But maybe I'm just getting old.

 

Bokardo - Nice Find

Since a week I've been reading the Bokardo.com blog written by Joshua Porter.

Joshua focusses on social web engineering as a topic. Most of his articles discuss recent (web)-technology and the connected social aspects. 

His articles are well balanced and (in my opinion) often shed a new light on things. It's an interesting read.

If you're interested in internet, social networking, technology and how they influence each other you should give Joshua a visit.

Link: www.bokardo.com 

 

Mind Mapping

I've been reading about mindmaps for some time now. Even though it sounded like yet another management-hype, the idea seemed alright. It's a way to organize your ideas or data in the same way as your brain would use them. Creating an image that will give you the overall idea with the necesarry detail where you need them.

It wasn't until I saw it into practise that I got around to using it. And I'm hooked. It really is a great way to organise your ideas into something you can use. It turns a heap of notes, documents and images into a single logical map.

It's probably useless at home (unless you have a very organized private life maybe) but if you have a job where you are constantly working on a million things, with a million more details it's the perfect solution. 

Right now I'm using the Mind Manager tool from Mindjet, which is proprietary software. But I like it.  I've tried the freemind tool as well which is also great, and free. But it lacks some features that keep me from prefering it.

Links:

Mindjet Mind Manager

Freemind 

Vrienden van de Poezie

Sinds Wim Helsens man bijt hond afsluit met z'n "Vrienden van de Poezie" kan hij voor mij geen kwaad meer doen.

Een waar zonnetje in het druilerige televisie-aanbod.

 

 

 

I just did it!

Yeah suckers.. I did it..

Ein-de-lijk mag ik wel zeggen.

Ik heb, op een zondagmorgen dan nog wel, m'n splinternieuwe loopschoentjes van Nike aangetrokken en met de "Start to run" podcast op de ipod ben ik een toerke gaan lopen.

En 't was verdomme niet gemakkelijk. Miljaarde mijn benen zijn zwaar geworden. Ik heb afgezien. En 't ergste is dat ik nog heel wat keren ga mogen afzien voor ik de voordelen ga beginnen voelen.

Mo soit, ik hoop dat ik hiermee een positieve trend ingezet heb. Want als het maar bij deze eene keer blijft was ik beter thuis gebleven natuurlijk.  

 

Nani

hij keek me met
   grote ogen aan
m'n kleine rakker
   compleet voldaan
plots ging hij voor de
  terrasdeur staan
Miaaauw mama,
  open dat raam
ik moet nu echt
  naar buiten gaan
ik heb dan maar
   m'n plicht gedaan
hij zag me toch
   al niet meer staan

Bamboe kattesnoepje

We hebben gisteren een bamboo-plantje meegekregen.

Het stond nog niet goed en wel thuis en Nani (de tijger poes) was al gretig aan't sjieken erop. Katten weten meestal wel wat gezond is voor ze, en hebben hun dagelijkse portie groen-shiek zowiezo nodig. Maar voor de zekerheid toch even opgezocht of bamboe niet giftig is voor onze katers.

Op deze site krijg je een grondig overzicht.

En met een gerustgesteld hart kan ik zeggen dat ons bamboo plantje kat-vriendelijk is.

Happy chewing, kitties!

 

PS: en omdat het de tijd van het jaar is wil ik ook nog even meegeven dat de kerstster (poinsetta) wel licht toxisch is voor katten.  

Familiefeestje

Blerh! We zijn aan't balen..

We moeten binnen 40 minuten in Oostende staan voor het jaarlijkse nieuwjaars-familiefeest bij m'n ouders.

Het laatste bezoekje van m'n ouders ligt nog steeds op ons maag. En we staan dus niet te springen om te gaan vandaag.

Zoonie is Need for Speed aan't spelen. Ik ben aan't surfen.

We moesten al lang in gang geschoten zijn.

Maar we blijven hier maar balen.  

Prei Krokketjes

Om eens wat anders te maken dan preistoemp met m'n biogroentjes staan er vandaag veggie prei kroketjes op't menu.

100gr boter en 120gr bloem opwarmen en mengen tot een egale roux. 800 dl boullion erbij en daarna de fijn gesneden prei erbij. Alles laten afkoelen en daarna kroketjes rollen. 

Alles is nu aan't koelen. Ik laat morgen weten hoe de kroketjes meevielen.  

 

 

 

 

Veni, Vidi, Partitos

Hij kwam, ik heb gekeken, en hij mag weer gaan. Zo kan je wel m'n GPS kit for Nokie 770 omschrijven.

Na heel lang gewacht te hebben tot de GPS receiver z'n satelieten vond heb ik eindelijk de software kunnen uittesten. Thuis viel het wel mee, maar op de baan viel het monster echt wel door de mand.

Eerst en vooral waren de menu opties niet elke keer voorzien voor "vinger"-besturing. Dus om je route te kiezen kon je niet alles via je vingers aanduiden. Sommige knopjes waren te fijn waardoor je het pennetje moest gebruiken om te klikken. Geen synecure als je ondertussen je wagen aan het besturen bent.

Verder was het ding zo traaaaaaaag. Dat het opstarten van de N770 en de GPS software even duren neem ik er nog bij. Het is tenslotte geen alleenstaand GPS toestel. Maar eens alles opgestart is moet het vlotjes lopen, en dat deed het dus niet. Route herberekening was ook al geen vetten.

Er waren ook positieve dingen. Flitspalen zitten er standaard in en de POI (points of interest) waren echt wel nuttig/handig. Maar bovenstaande problemen waren voldoende vervelend om de voordelen in het niets te doen verdwijnen.

Verder kreeg ik het ding niet meer op 2D weergave nadat ik het op 3D gezet had.

En meer hoefde ik niet meer te testen.

Gewikt

Gewogen

En weerom te licht bevonden.

The ABL stempel (Approved by Liese) heeft het licht niet gezien.

B2B Support Engineers gezocht

Hoi,

Ze zijn op zoek naar heel veel b2b support engineers op m'n werk. Het gaat dus niet over computer / user support. Je zal dus voornamelijk mappings moeten aanpassen of messages tracken of ...

Ik ken er zelf niet zoveel van maar't heeft met biztalk te maken. Dus geen printer of desktop of softwaresupport. Je moet vooral kennis hebben van SQL.

Aarzel niet me een seintje te geven als je interesse hebt.

 

Nokia GPS

M'n GPS kit voor de Nokia 770 is eindelijk toegekomen.

Het ziet er allemaal netjes en keurig uit. Na het plaatsen van het geheugenkaartjeinstalleerde de software als door gesmolten boter. (hmm, misschien wat vreemde vergelijking)

Ik wil maar zeggen, 't was gemakkelijk en ging vlotjes.

De software heeft die eerste keer - na het wijzigen van de taal - de nokia volledig op z'n gat gekregen. Maar daarna heb ik geen problemen meer gehad. Software-gewijs dan wel. 

De gps receiver daarentegen doet wat lastig. Het kleinood wil maar geen satteliet vinden. Ik heb het kleine klootzakje al overal in de living gelegd, in m'n auto, op het terras, ... en hij is volledig opgeladen.

Morgen geef ik hem eens mee met Zoonie op de baan. Misschien vind die een plekje waar hij gaat, misschien wel aan het DHL kantoor in Merelbeke. 

En als dat niets is gaat hij terug naar afzender.

Behalve dat ieniepienie kleine schoonheidsfoutje lijkt alles wel dik ok. Het is vederlicht en ziet er fancy uit. En online lees ik niets dan goeie reviews.

Hmmz. To be continued.  

 

Voorbij

Dit weekend nog familie feestje en dan zijn de feesten eindelijk achter de rug. Jeezes, zo vermoeiend da da altijd is die periode.

Voor mij en voor m'n portefeuille.

Maar voor't familiefeestje heb ik leuke kadoos. Allez, ik ben er toch zeer tevreden van. Via Flickr / Qoop heb ik van enkele foto's van m'n tantes, nonkels, neefjes en nichtje kalenders voor 2007 laten drukken. En ze zien er verdomd goed uit. Hopelijk is de familie even blij.

Terwijl ik toch aan het bestellen was heb ik eveneens 2 fotoboeken laten drukken van onze laatste uitjes. Nog zo'n schot in de roos.

En tenslotte heb ik 3 posters laten drukken van de leukste foto's van de Turkije reis.

Het was een geslaagde bestelling voor een schappelijke prijs.  

Het pakje ophalen bij DHL was wat minder. Ik vermoed dat ze bij de aanleg van het DHL kantoor in Merelbeke een wedstrijd uitgeschreven hebben om het minst bereikbare plekje in Merelbeke te vinden. En die winnaar heeft verdiend gewonnen. 

 

Add to Google Call me! Get Firefox!
LastFM Statistics - Last Played Tracks
Zoonie Rottie

Dragons be here