VROOOAAAARR!!!

Smile Morgenochtend komt de firma waarvoor ik werk m'n nief otto leveren. De opel astra wordt ingeruild voor een volvo break

k'mocht infeite kiezen tussen een astra break en een volvo break. na 0,003 seconden getwijfel ben ik uiteindelijk voor de volvo gevallen. 

z. 

Meebo

Meebo! Toen ik de naam hoorde (Meebo!) kon ik de herinnering - Meebo! - van een bepaalde Simpsons episode niet van me afschudden. Ik denk dat de aflevering over Greebo ging, maar het was al te laat, het zat in m'n >Meebo!< hoofd.

Je raad het al, Meebo is een feit geworden op onze blog.

Nu hoor ik jullie allen in koor denken: "What the fuck is Gre-- Meebo?" 

Wel, met meebo kunnen bezoekers van je website in een venstertje chatten met je. Natuurlijk moet je wel online zijn op dat moment. Het doet me een beetje denken aan de oude bbs'en waar je ook een klapke kon doen met de sysop.

Opmerkzame zielen zullen al gezien hebben dat er onderaan de blog een groen kotje bijgekomen is waar je kan zien dat rottie offline is. (Of online als je dit *nu* leest) Daar kan je (als ik online sta) dus wa beginnen zeveren tegen me.

Nuja, gezien het hoge dagelijks aantal bezoekers op de site, de onwaarschijnlijkheid dat ik er aan ga denken om in te loggen op het ding en de nog kleinere waarschijnlijkheid dat iemand ooit eens iets in het schermpje typt; is de kans 1 to a gazillion dat ik ooit 1 gesprek zal voeren met de interface. But who cares?

It's there, en meer moet dat niet zijn!

 

 

 

 

Hoera!

De nieuwe Porthus site staat er. Allen daarheen.

http://www.porthus.com 

Het kruiswoordraadsel

Op onze laatste rommelmarkt bezoek hebben we een Zweedse Puzzel boek meegenomen. Normaal vind ik die even spannend als ezzZZZZzzZZzzzZzz.. Enfin, je begrijpt wel. ;-)

Maar het is eigenlijk nog fijn geworden. Het boekje ligt in de wc (the holiest of holy places) en we vullen het alle twee in. Dus wanneer ik 's avonds na't werk even de (erhh, hoe moet ik het noemen?) de rust opzoek is het wel spannend om te zien welke woorden zoonie aangevuld heeft. Meestal die waar ik nie kan op komen. 

Eigenlijk wel fijn. Het maakt van een solo bezigheid, toch een beetje een "samen-ding".

 

Google Tabs

Vorige week verscheen er ineens een link op m'n google home met een nieuwe feature. Het voegt tab-functionaliteit toe aan de Google Home. We all love tabs (well, i do) dus al voor ik aan m'n volgende adembeurt was was't al geklikt en geactiveerd. 

En die tabs kwamen net op het juiste moment want m'n GH was ondertussen al uitgegroeid naar een heuse RSS krant van meerdere schermhoogtes vol. M'n recente (her)testen van verschillende readers hebben trouwens nogmaals bevestigd dat de GH voor mij veel beter werkt dan your average newsfeed reader software.  

Dus nu heb ik 4 tabs, home, linux, open source en ict waar al m'n feedjes netjes onder verdeeld zijn. Het gaat zelf evenredig op.

Het vreemde is nu dat ik m'n tabs niet overal heb. Op de firefox in de avondschool heb ik dus m'n oude classic GH zonder tabs. Op't werk heb ik ze dan wel.

Streensjh..

Ik vraag me af of er ergens een google karma bijgehouden wordt. Niet iedereen heeft de tabs zomaar aangeboden gekregen heb ik gemerkt. Dus ofwel was ik lucky, ofwel wordt je google (en google beta test) gedrag ergens bijgehouden waardoor sommige mensen meer aangeboden krijgen dan anderen.

Over de privacy issues hierrond gaan we het nu eens niet hebben seh, daar wordt al genoeg over geneut de laatste tijd. Ik heb tabs, en ze zijn handig. En meer moet dat niet zijn.

=:-)

Leffingeleuren

Eindelijk...m'n eerste festival dit jaar. Het seizoen is bijna voorbij. strakjes de tent enzo pakken en wij zijn ribbedebie...

z. 

Een sled op m'n dell

Enkele dagen later ben ik nog steeds enthousiast over m'n laatste aanwinst. Ik heb even moeten zoeken voor ik vond waar ik de certificate moest plaatsen om de ica client aan de klap te krijgen maar uiteindelijk was dat allemaal pretty straight forward.

Ik ben ondertussen zo gewoon aan de linux eigenaardigheidjes dat ze me niet meer opvallen als ze voorkomen. Daardoor viel het me enorm wanneer deze weg bleven. De kleine onperfectheden die ik al tegen gekomen ben zijn minimaal eigenlijk.

- Een foutje in Firefox waardoor een bepaald obscuur menuutje nie openging

- De unix ICA client die geen session sharing doet. (op aanraden van peter ga ik de java versie eens uittesten, deze zou dat beter doen)

- Heel occasioneel hangt alles even kort stil, meestal nadat ik teveel op vanalles zitten klikken heb.

- De Exchange connecter in Evolution slaagt er toch niet in om te connecteren met de Exchange op't werk. Maar misschien ligt dit aan de instelling.

- Evolution crasht soms sinds ik m'n Google Calender ingeladen heb.

- Bij de prompt voor het aanmelden op m'n WiFi staat bij beide knoppen (aanmelden en annuleren) de A aangeduid als shortkey. (I know, major bug!)

Voor de rest... No problems.. Alles is fantastisch geintegreerd en ik begin het ontbreken van de KDE overdaad te apprecieren.

Met steeds meer plezier steek ik 's avonds de SLED laptop aan ipv m'n desktop. Het ziet er niet alleen schitterend uit maar werkt dus echt wel leuk.

Update: en snel. Dat ben ik nog vergeten zeggen. Alles draait gewoon supersnel.  

Eerste vlaamse mosselen woensdag te koop

Daar zat ik nu echt op te wachten seh..

*diepe zucht*

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF11092006_086 

*lol* hacker challenge

A very creative hackers challenge:

" The data stood still,
And the packets did stay
Sitting there in the N.O.C.
All that cold, cold wet day.

Our connection went down
When the phone lines were cut
By some dude with a backhoe,
Gold tooth and beer gut.

... "

these are the first lines. If you want to read the rest, check it out at:

http://www.ethicalhacker.net/content/view/84/2/ 

 

Prutsers!

Ik ontdek net dat de post al minstens 2 maand mijn post terug zend naar afzender omdat ik zogezegd verhuisd ben.

De post voor Zoonie komt wel toe.

Dus naar post kantoor van zwijnaarde gegaan (de logische plaats lijkt mij) maar daar konden ze me niet helpen. Ik moest bellen naar Merelbeke.

Dus ik gebeld naar Merelbeke, maar daar konden ze me ook niet helpen. Ik moest in de week eens proberen bellen tussen 7u en 8u en MISSCHIEN ging ik dan de persoon kunnen bereiken die me kon helpen.

HOE KAN DA NU?

En hoe kan het dat ze m'n post opeens beginnen tegenhouden zonder me zelf te informeren??

Prutsers! Sjoemelaars! Shjachelaars!  

 

Novell Suse Linux Enterprise Edition

I'm writing this entry in the easy chair. In front of me is an evaluation version of Novell's SuSE Linux Enterprise Desktop 10. SLED in short. 

Whowiieee!

It's great. It looks & feels majestic.

WiFi, sound, 3D, .. everything was automatically detected.  I had some problems with installing but that was related to a bad DVD. Rewrote the iso and problem was solved.

The XGL really is great fun as eye-candy but it also opens the way to the multiple desktops. I never use more then one desktop but with the XGL I found myself using them without giving it any thought.

ICA clients come preinstalled but I have some problems connecting them to my employers Citrix servers. But I've encountered these errors before on Linux systems and I've had them fixed. I wish I remembered how. Obepaald

I think I'll enter my evaluation activation code and use the allocated support as much as possible.

The banshee program that is included in the base install really was no good. Well, it's not amarok, right. Knipoog But that was easily fixed. A simple sequence of: Pressing the start button, install new software, search amarok, install.  Amarok was up and running. An old version sadly but I'll search the newer rpm on a later day.

I thought I would have more problems with getting used to the gnome interface but in fact, I had none. Agreed, you don't have the configurability you have in KDE but on the other hand, the settings are great as they are.

Their's even a nice Quick Start Tour. This gives you a basic overview of the system and where everything is. Just enough to get even the most basic beginner started.

All in all I haven't seen anything that resembled this. This is a desktop I want to use. It fits the laptop beautifully.

I think I would even pay for this. 

Longer test will show if the nasty problems still need to pop up.

 

Hoe zou het nog zijn met ...

... the million dollar page?

Je weet wel, die site die vorig jaar het internet in rep en roer zette. Het concept was simpel. Augustus vorig jaar, Alex Tew wil geld inzamelen om z'n studies te bekostigen. Hij creeert een website en verkoopt de pixels voor een dollar 't stuk. Eén miljoen pixels. 

Het ongelooflijke gebeurt en z'n idee slaat in als een bom. 4 maand later worden de laatste 1000 pixels via ebay per opbod verkocht voor 38.000 dollar.

En vandaag vroeg ik me ineens af hoe het nog met http://www.milliondollarhomepage.com zou zijn.

Wel, de site is nog steeds op en krijgt dagelijks rond de twintigduizend bezoekers. Niet mis. Op z'n blog kan je lezen hoe het nog met Alex gaat, en goed nieuws. Alex is een nieuw project van plan.

Ik ben nieuwsgierig..

http://www.milliondollarhomepage.com

 


What to do? What to do?

Binnenkort zet ik m'n eerste stapjes op tram drie. De grote drie komt eraan. Brrr!

En nu zit ik al weken met een dilema. Wat zou ik eens kunnen doen om dat te vieren/rouwen?

Een feestje bouwen zie ik niet zitten. Niet alleen ben ik een slechte gastvrouw, ik krijg er nog eens hopenvol stress van.

Op reis gaan is een optie, als Zoonie thuis is.

Eventueel die week gebruiken om m'n LPI proberen te halen. (blokken dus, maar mezelf kennende zal dat niets worden)

Parachute springen was Zoonie's voorstel.  

Wie heeft er nog ideëen? Ik wil eens iets anders, 't is tenslotte geen gewone verjaardag.

Groen licht voor LAMP

Na enkele jaren stilte is het tijd om nog eens cursus te gaan volgen vind ik. stilstaan is achteruit gaan niewaar.

Ik heb gekozen voor WebScripting met LAMP. Niets dat ik nog niet ken eigenlijk, maar een welkome opfrissing na 2 jaar stilte op coding gebied. Nuja, de opfrissing was niet de reden waarom ze m'n oog getrokken heeft. Maar in deel 2 wordt AJAX aangepakt. I've hear the theory, seen the hype, maar zou er ook wel eens mee willen bezig zijn om het onder de knie te krijgen. En zelf studie thuis, dat komt er gewoon niet meer van. Too much life, too many distractions. 

't Zal me goed doen, nog eens opleiding volgen. Zelf de cursus Frans dit voorjaar deed deugd, je moet nie vragen hoe ver't al gekomen is.

En wie weet geraakt m'n k-doos siteje zo toch nog eens afgewerkt.    

 

PS: voor wie het niet weet, LAMP staat voor Linux, Apache, MySQL en PHP. Hmmm, sweet PHP, the fairest of all scripting languages.  

Getting things done

*pfwiieew*

We zijn er weer vanaf. Enkele uurtjes werk op zondag inhalen is zo simpel nog niet. Naast de normale afleidingen zoals televisie, de computer, prutsen in amarok om de juiste tunes te vinden, sakkeren over't weer zijn daar de twee grootste duivels, de katten. Behalve een blikje open trekken is niets zo sterk als kattemagneet dan je even neerzetten om wat door te kunnen werken. De een komt steeds kopjes geven aan de laptop (Ja Bert, lieve laptop, ik weet het, laat hem nu met rust) en de andere, de Nani-duivel, krijgt spontane slaapaanvallen elke keer als hij bovenop m'n muishand staat. Boef! Begin maar je vingerspieren te trainen want voor je't weet heb je wel ergens geklikt.En een muis bewegen terwijl er 7 kilo poes op je hand ligt is ook zo simpel nog niet.

Ahwell, het is nog altijd beter dan maandag de hele dag te stressen omdat ik er anders niet kom, collega's ongewild de neus afsnauwen omdat ik eens 5 minuutjes door wil werken zonder steeds gestoord te worden en vies, stressed en steenmoe naar huis komen.

(En opvallend, nu ik klaar ben zijn ze weer lief, die tijgers. Aan't slapen alsof er niets gebeurd is. Wacht, maar, ik krijg ze nog wel. Straks doe ik alsof ik een blikje ga opendoen en dan zal ik eens in slaap vallen! Ha! Dat zal ze leren!) 

 

Pareltjes in Gent

Gisteren zijn we na de spaghetti in de Kastaar nog terecht gekomen in de Belgaqueen, dat is een restaurantje dat er redelijk bekakt uitziet langs't water in Gent. "Poeperdepoeperdesjiek" zoals Zoonie zegt. 

We hebben ons toch laten meeslepen door Nathalie om het interieur binnen eens te zien. En het is inderdaad knap afgewerkt. Drie verdiepen per trap omhoog om dan in een Lounge-bar terecht te komen onder het dak.

We waren onder de indruk. De garnaalkroketjes en olijfjes bij de koffie waren ook leuk. Ik heb zelf m'n eerste olijf gegeten. Blijkbaar is dat iets dat je moet leren eten. En ik moet zeggen, het viel beter mee dan dat ik olijven herinner. (ik ben die  kawtsjoe dingskes op pizza gewend) Goeie nasmaak zelf.

In de wc's gebruiken ze zo'n speciaal systeem om de glazen deuren te tinten als je de deur sluit. Vooral grappig was dat er eentje niet werkte. Het meisje binnen keek maar verveeld. :-)

En ja Nathalie, je moet dringend eens stofzuigen. Tong uitstekend

Add to Google Call me! Get Firefox!
LastFM Statistics - Last Played Tracks
Zoonie Rottie

Dragons be here