GSM Game Review: Ancient Empires 1 & 2

Purchased @ Jamba
Version 1.0.2 (Ancient Empires II)
Company: Macrospace
Played on Nokia 3210  and 6822

Score: 10/10 

This is a turn-based RPG game that plays great on a cellphone. Because of the turnbased aspect you can play some moves, save the game and continue the game later. Ideal for those moments where you have a little time to fill.

The game is divided into missions and you start each mission with a few characters. A commander, a soldier, ... And often a castle and some buildings. The object of the game is to conquer the enemy or survive. You do this by strategicly move your characters across the playing field, attacking the enemy or defending yourself when being attacked. Certain chartacters are stronger against others, there are terrain modifiers (defense), you can buy additional characters with the money you gain from conquered cities. Pure RPG style. :-)

The graphics are rather basic but look very nice. Gameplay is simple, you have a clear overview of the game, actions are simple and intuitive. Yet the depth of the game is quiet good. 

I played version 1 of this game on my old cellphone. After I finished the game I loved it so much that I just had to have the second version when it was released. 

It is a great game that has been well designed for a cellphone. Imho the best game I ever played on a cellphone, and that includes tetris.
(which says a lot) ;-)

GSM game review: age of empires

Purchased @ Jamba
Version 1.2.30
Company InFusion
Played on Nokia6822
---

This game sux!

Gameplay is a nightmare. It is simply not playable.
It responds too slow. You have no clear overview. Graphics are ugly.

Score: 0

Heroes of Might and Magic V

Heroes of might en magic is mogelijks the best game die ik ooit al gespeeld heb. De vijfde versie is al een tijdje aangekondigd en toen ik gisteren de titel zag blinken op 1 of andere warez-site heb ik me natuurlijk niet ingehouden. Leechen die handel.

Vanavond heb ik de game uitgepacked en was ik in gamers heaven. Allez, toch de eerste 15 minuten tot ik ontdekte dat ik eigenlijk een "playable prototype" vast had. Van Juni 2004 begot. Ahwell, da heb je met warez sites.  

Het was inderdaad nog niet afgewerkt, bepaalde functies ontbreken nog enzo. Maar al bij al is het spel - ondanks de transitie naar 3D - dezelfde gameplay blijven behouden.

In other words, loving it.

Een kort bezoekje aan de site later wist ik dat er ondertussen ook al een demo + patch uitwas die al heel wat uitgebreider is. Guess what i'm downloading now. :-)

http://www.mightandmagic.com/HeroesV/uk/home.php

I love Rabi

Ik heb een hekel aan koken, en zeker als er pataten bij gemoeid zijn. Pataten suck!

Veel werk, veel afwas en veel afval. Bergh!!

Maar ik heb rabi ontdekt.  Rabi is gelijk pataten in die zin dat ze ook geschild moeten worden, ze zijn wit, rieken rauw, weinig smaak en je moet ze zacht koken. Maar ze koken niet tot pulp, ze hangen niet vol met aarde, en je hebt er maar twee nodig voor twee personen dus minder schilwerk.

Kortom, rabi zijn pataten maar dan beter.

Lachend

Bio-Wok (Week 4)

By popular demand, the return of the biogroentjes.. Een *zwaaizwaai* aan alle fans. Cool

Ik heb wat achterstand in te halen, 3 biogerechtjes om precies te zijn. Dus, om maar direct met de deur in huis te vallen, de vierde levering van de biogroentjes is een wok geworden. Een ware bio-wok dus. :-)

 

biowok
Bio-wok met mie

 

Lees verder...

Fotoshoot - Deel 2

De volgende foto's van Franky's shoot... 

 

Rwaaahh!!
Photo by Franky - www.vendetta.org
Photo by Franky - www.vendetta.org

 

 

vrijdag

Eindelijk...vrijdagavond.Dit was voor mij één der meest hectische weken in jaren!! De eerste 3 dagen moest ik SAMT (Sales and managment training) volgen in Olens. s'Morgens file, heel de dag training en input. s'Avonds file, laat thuis en dan nog es blokken erbovenop. Gevolg, veel te laat naar bed, s'nachts wakker komen van de zenuwen en de volgende morgen moest ik er weer om 8.30 staan... 

Gisteren met m'n trainer/districtmanager de baan op en vandaag alleen...Niets van het voetbal gezien, niet op de hoogte van nieuws, en morgen blijf ik tot de middag in bed liggen :-)

Z. 

 

O´de flanders - update

N.a.v. een prijsvraag op AVS even op de site van O'De Flanders terecht gekomen. Onderaan staat een link naar hun statistiekjes. 4 hits per dag. En dat voor een bedrijf. Sterk!

Maar als je de site ziet is't niet moeilijk. En als je de code bekijkt wordt het er nog grappiger/zieliger op. Wie een beetje ervaring met websites en HTML heeft raad ik echt aan eens te surfen naar www.odeflander.be en de code te checken.

Erin slagen om zo'n mini-site toch zo fout te krijgen, daar moet je natuur talent voor hebben.

Hoera voor de webmaster!

---

UPDATE: Miljaar. 't Is nog erger dan ik dacht. 't Onding ziet er totaal anders uit in Intercrap explorer. Zo'n simpele basis site en dan slagen ze er nog in om die incompatibel te maken met Firefox.   Lehoe-seheur!

Vuurwerk op de Zwijntjes feesten

Zaterdag zijn we naar het vuurwerk gaan kijken. Onze mond viel open van verbazing toen we zagen hoeveel volk daarop afgekomen was.

En met reden. Het vuurwerk was adembenemend prachtig. Volgend jaar staan we er zeker en vast terug.

Nokia Contest

Op http://www.open-tuesday.com/770.html loopt er een wedstrijd die de mogelijkheden van de Nokia770 wil verkennen. Om mee te doen moet je enkel een mailtje zenden met jouw idee hoe je de Nokia zou willen gebruiken.

De winnar wint een Nokia 770.  

Dit is mijn entry geworden, mijn droom:

Lees verder...

female - schmemale !

and then my temper starts growing
and the blood is flowing
and I'm so tired I could die
and every setback makes me cry
it's no fun to be a she
when you feel like eighty three!

Word of the day: Googledork

Ik heb een nieuw woordje geleerd vandaag: Googledork. 

Mensen (lees: idioten) die gevoelige informatie (ongeweten) vrij tentoonstellen via google. Vb. Banken waar je dankzij slimme google termen rekeningnummers kan vinden. Bedrijven die privé info van klanten niet genoeg beveiligen. Webinterfaces voor configuratie van applicaties, routers, ... die vrij toegankelijk zijn. Etc. 

Ik kende het fenomeen al (spelen met google is leuk nietwaar) maar nu ken ik het bijhorende woordje ook. :-) 

Marteling in het gemeentehuis (aka dorpskot)

Ongeveer 4 jaar geleden heb ik met Daysleeper een bewijs van officieel samenwonen laten registreren. Twee jaar later ben ik dan (zonder Daysleeper) naar Gent verhuisd. Nog een jaar later ben ik naar Zwijnaarde verhuisd.

Toen ik voor de tweede keer m'n domiciel verzet heb moet in Brugge een belletje gaan rinkelen zijn en hebben we een brief ontvangen dat we moesten gaan melden dat we niet meer samen woonden. (Hoezo melden? Ze hadden het toch door, waarom kregen we anders de brief?)

Natuurlijk is het niet voldoende dat je domiciel niet meer op hetzelfde adres staat. Het is ook niet voldoende dat je elk in je eigen gemeente gaat melden dat je niet meer samen woont.

Lees verder...

Wij gaan naar Stomp!

Yes!

De ticketten zijn toegekomen. 't Is officieel. Wij gaan naar Stomp in juli. En we hebben nog goeie plaatsen ook.

BOEM!

www.stomponline.com

Wouter was wel al uitverkocht. :-( Achja, ik zie hem wel eens als hij terug wat minder populair is.

 

Byebye Ganzendries.

R - Wij hebben dit weekend een belangrijk hoofdstuk van ons leven afgesloten. Donderdag zijn we erin gevlogen, de grote opkuis van de ganzendries.

 

Lees verder...

Dat Wauw! effect

Terwijl Franky gisteren even op bezoek was hebben we hem gevraagd of hij even "een fotootje" van ons samen kon trekken. Het gevolg was een ware fotoshoot met foto's waarvan onze mond open viel.

 By Franky - www.vendetta.org

By Franky - www.vendetta.org

Van de samen-foto's zet ik later ook nog eentje online. Momenteel is de pc ze nog druk aan't converten.

Franky, thanks dude! You the man!

Pffff

Pffff, t'is weer van dattum, het ene moment regent het zo hard en is het zo fris dat je met een dikke jas over straat loopt, het andere moment zit je te zweten, te puffen en constant een schaduwplekje te zoeken... Waar is die overgang gebleven? Hopelijk is de auto die ik van het bedrijf krijg met airco uitgerust.

klaag klaag, kriep kriep!!! 

Kansen maak je zelf

Yes! My baby has the job!

Zoonie is sinds vandaag Commercieel Afgevaardigde bij een multinational met een bom van een salaris pakket.

Het was een beenhard solicitatie-gesprek, maar dankzij grondige voorbereidingen en zijn natuurlijke flair is hij cum laude geslaagd. De 2 weken durende sollicitatie ronde is geschrapt en hij mocht onmiddelijk gaan voor z'n afrondend gesprek en tekenen.

Je kansen maak jezelf, zelf al heb je geen diploma, je moet enkel geloven in jezelf. En ervoor durven gaan. Het is niet altijd even gemakkelijk maar wie niet bang is ervoor te werken kan alles bereiken.

Gefeliciteerd beebz, you deserve it. Stay true to yourself, I believe in you.

Les grottes de Dinant

Wees gerust, ik zal geen 3 weken meer teren op Dinant. Ik wil alleen ff kwijt dat de grotten geen attractie zijn, eerder saai en vervelend. Deze foto getuigt hiervan enne, we stonden nog maar aan de ingang, de tocht moest nog beginnen..

 

Aqualibi: de echte waarheid

OK mensen, bij deze wil ik jullie 14,50EUR besparen. Wie hoopt op een spetterend water spectakel blijft best ver weg van het Aqualibi zwembad in Waver.

In de "Rapido" moet je jezelf vooruit duwen. In de "zwembanden" tunnel blijf je rustig dobberen in de tussenstukken en ga je maar vooruit door je via muren en met veel gepeddel in de juiste richting te wurmen. En in de Cobra, de "flitsende" waterglijbaan, loopt je bijna brandwonden op aan je gat omdat de waterdruk zo laag staat dat je elke naad in de tunnels voelt voorbij schuren. Om nog niet te spreken van indommel gevaar.

U weze gewaarschuwd.

De vriendelijkste Quick in België

Zoals de meeste onder ons heb ik er al wat Quick bezoekjes opzitten in m'n leven. Maar toen we gisteren in de Quick in waver waren viel m'n mond open van verbazing.

Nog nooit ben ik zo vriendelijk bediend geweest in een fastfood resto als gisteren.

Toen ik m'n bestelling in het Frans doorgaf vroeg het meisje aan de kassa of we vlaamstalig waren en dat we best wel in't nederlands mochten bestellen. Tijdens het bestellen deed ze echt goed haar best om een gesprek te voeren, en even later kwam ook haar manager er bij staan, trots op z'n vlaams-sprekend kassa-meisje.

Toen ik wat later nog een extra sausje ging gaan kopen weigerde de manager m'n 50 cent en zei dat het voor zijn rekening was. OK, het is maar een halve euro maar toch..  

 

 

Review: The storm of the century - Stephen King

sotc is geen gewone novel maar een screenplay. Dwz het is geschreven met als doel verfilmd te worden. Waarschijnlijk had King genoeg van de crappy manier waarop zijn boeken verfilmd werden. ;) Lees verder...

De zwijntjes vieren feest

Als kersverse bewoners van Zwijnaarde mogen we dit jaar voor de eerste keer de zwijnaardse feesten meemaken.

De feestelijkheden beginnen vrijdag al met de viering van het 30 jarig bestaan van de plaatselijke Dekenij. Vier volle dagen dekenij plezier met kinderanimatie, een (halve) marathon, rommelmarkt en - whiiii - Laura Lynn! (Hou me vast, hou me tegen, die moet ik zien, zelfs bij wind en regen)

Nog geen twee dagen na dit spetterend volksfeest begint de Zwijntjes kermis, dit keer 5 dagen van niet te versmaden gentertainment (har har, vat j'em? --diepe zucht).

Anyways, sterren zoals Gene Thomas, Sam Stoornis, Milc Inc, Barbaar Dex en zelf Ronny Mossuse, komen hun liedjes zingen, er is vuurwerk, barbeques, straatanimatie en nog meer avondmarkt. En natuurlijk de nationaal bekende zwijntjesworp.

Aaah, het is zo fijn,
bewoonster van Zwijnaarde te zijn.

Wanneer begint Torhout Werchter?

WiFi rant

Elke keer opnieuw val ik op m'n gat als ik de prijzen zie voor WiFi gebruik. (WiFi = draadloos internet)

5 tot 10 euro durven ze vragen voor een uurtje toegang, en je kaartje is dan op de koop toe maar een dagje ofzo geldig. Om met je eigen pc te surfen! Dat is gedomme duurder dan in een internet cafe een pc + internet te gebruiken. 

Zelf als je al internet hebt (bij telenet of adsl) kan er geen lullig gratis minuutje vanaf. De gierige klootzakken. Ze zouden me beter m'n ongebruikte bandbreedte terug betalen zodat ik er WiFi kaartjes mee kan kopen want momenteel weiger ik om die woekerprijzen te betalen.

Zeker gezien je elk kaartje niet zomaar overal kan gebruiken. In bedrijfsterreinen zwaait Belgacom/Skynet de plak, langs de autostrades en in de lunchgardens is't Telenet. En de kaartjes zijn dus niet onderling bruikbaar. grrmpff#!@$!!


VROOOAAARR!!!

QUAD! QUAD! QUAD! Liese en ik hebben in de ardennen een on/off-road quad tocht gedaan. Woorden schieten mij tekort...

IK WIL EEN QUAD!!!


Op de foto zie je  mijn beestje, 10 minuutjes voor vertrek.

Zoonie... 

Linux weaknesses

Over these years I've read quit a few linux-vs-windows-comparison. Today I came across (yet) another one and I just realised, they are useless.. 

First because the only people that read them have made their choice already. And secondly because there is no such thing as "the best OS". Your desktop system is a tool, not a religion.

The things that are compared are taken out of context and frankly, because of al the blahbla, the real issues are not touched, which renders it useless for those people that really don't know.

Over all these years Linux has matured a lot, but so has Windows. Security is an issue on all OS's. 

Lately I've had a lot of conversations about Linux with geeks and non-geeks. Lovers and haters. And in the end, it all comes down to this: Linux has two major weaknesses.

Lees verder...

Derover

Je hebt waarschijnlijk al van die wcs gezien waar je met je hand voor
een oogje moet gaan om door te spoelen. Zo zijn er ook kranen met zo'n
oogje om het water te doen lopen. Maar toen ik gisteren een vuilbakje
zag met een oogje om het klepje te doen open gaan begot, stelde ik me
toch vragen.

Op bezoek bij de Krishna's.

Onze eerste activiteit was er voor mij alvast al boets op. Op aanraden van Zoonie hbbn we een bezoekje gebracht aan de Hare Krishna's.


Lees verder...

Weekendje ardennen

Het is zover.

Eindelijk zijn we nog eens een weekendje samen op schok kunnen gaan. The place to be is door zoonie gekozen. Het is Dinant geworden. Een gevaarlijke keuze want wie mij een beetje kent weet dat ik niet wild loop van de ardennen.

En toen het weer de laatste weken er niet op verbeterde vreesde ik dat het normale regen scenario zich opnieuw ging herhalen. Maar all hail Sabine, Frank en andere weergoden. De zon is van de partij.

Terwijl ik dit schrijf zit ik op het terras van ons hotel, te genieten van het middagzonnetje. En wat voor hotel. Een uitstekende keuze van Zoonie.

Hotel Mercure du pont de Lesse.

 

Lees verder...

Weg...

Eindelijk! We zijn vrijdag... Vanavond vertrekken we voor een lang weekend naar de ardennen (Dinant). Ik heb er een leuk hotelletje gereserveerd. http://www.arakea.be/site/hotel_16203.htmHet is ons eerste weekend sinds meer dan 2 maanden dat we nog es samen zullen zijn. En als het weer niet mee zit, dan vrijen we ons te pletter op de hotelkamer, Né!!!

Z.

Add to Google Call me! Get Firefox!
LastFM Statistics - Last Played Tracks
Zoonie Rottie

Dragons be here